חליטות צמחים לעונות מעבר

התמודדות עם אלרגיות של עונות מעבר

יש אנשים שבמשך חודשיים-שלושה, פעמיים בשנה סובלים מצינון. למה זה קורה? בסתיו הטמפרטורות משתנות, ויחד איתן הגוף שלנו אמור להתאים עצמו לסביבה שבה הטמפרטורה הולכת ומתקררת.

תופעות הצינון מבטאות את הקושי של הגוף שלנו לווסת את עצמו לסביבה ולשמור על חום גוף יציב.

אפשר לעזור לגוף שלנו על ידי צריכת מזון ומשקאות חמים יותר, ובתוך כך גם להכין את הגוף שלנו לחורף.
אנו מצרפים לכם מתכון פשוט לחליטת צמחים שתסייע לכם/ן להתמודד עם הצינון העונתי.

כל צמח טומן בחובו סגולות טבעיות שמיטיבות עם הגוף.

החברים הכי טובים: לימון, ג'ינג'ר דבש

חליטה שאפשר להכין בבית בכמה שניות: מה יש בכל אחד מהם שהופך אותם יחד לשילוב מנצח בעונות מעבר?
הלימון – מעבר לעובדה שהוא מוסיף המון, מכיל ויטמין C שמסייע במניעת מחלות ויראליות עונתיות.
הג׳ינג'ר – הידוע גם בשמו העברי זנגביל, הוא בעל תכונות מחטאות המעניקות לו את האפשרות לסייע בשיעול ובדלקות גרון וגם להקל על גירויים בגרון.
הדבש – יכול לסייע בכיוח במקרים של שיעול יבש הנלווה לצינון.

ביחד אנחנו מקבלים חליטה המעניקה חום חיוני לגוף, מחזקת את מערכת החיסון, מתמודדת עם צינון ומחזקת את הגוף מול זיהום אפשרי.

איך עושים?
2 פרוסות לימון חתוכות לרבעים או פלחים, 2 פרוסות ג׳ינג׳ר חתוכות לחצאים, כפית דבש. מכניסים לספל גדול, מוסיפים מים רותחים, ממתינים כמה דקות ושותים.

שימו לב! רצוי להוסיף את הדבש רק כאשר החליטה פושרת כדי לא לפגוע בתכונותיו. כמו כן, חשוב לציין כי לילדים מתחת לגיל שנה אסור לאכול דבש.