זוהי עובדה ידועה כי לחם מקמח מלא / כוסמין / שיפון, בריאים ומשביעים יותר. אנו מגישים לכם את המתכון של דיצה חטב ללחם כזה
המצרכים:
1 וחצי כוסות קמח מלא
1 וחצי כוסות קמח שיפון/כוסמין..
1 כוס קמח לבן
2 כפיות מלח
3 כפות סוכר חום
1 וחצי כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף מים. ללוש ולהתפיח.
ניתן להוסיף לבצק אגוזים, צימוקים, גרעיני דלעת או חמניה, חמוציות, שומשום – מה שתבחרו
לאחר ההתפחה, לעשות צורה של כיכר, לאפות 35 דקות בחום של 180-190 מעלות.
לפני האפייה מורחים על כיכר הלחם מעט סילאן מהול במים ועליו ניתן לפזר שומשום / קצח – מה שאוהבים
בתיאבון ובהצלחה