תוכן ראשי

עוגת בריאות לט"ו בשבט

1280x460_190107_Cake Recipe (1).jpg

לכבוד ט"ו בשבט,
עוגת בריאות טעימה וקלה להכנה

 

עוגת הבריאות שלנו נטולת גלוטן ועשירה ביתרונות תזונתיים: היא מכילה קמח שקדים ואגוזי מלך שמהווים מקור מצוין לוויטמין - E נוגד חמצון רב עוצמה; היא מכילה תמרים שמספקים לגוף, בין השאר, שפע של ברזל וסידן שכה חשובים לבריאותנו, והיא מכילה גם בננה, שעשירה באשלגן ובמגנזיום – שני מינרלים חשובים שתורמים לאיזון לחץ דם ולתפקוד תקין של השרירים.

המצרכים:

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 3 ביצים
  • מעט קליפת תפוז מגורדת
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • שקית אבקת אפייה
  • רבע כוס דבש
  • בננה
  • שליש כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 5 תמרים (רצוי מזן מג'הול) חתוכים לחתיכות קטנות

הצעה לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גם קוקוס טחון וצימוקים

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה גדולה את המצרכים הבאים: קמחשקדים, ביצים, קליפת תפוז מגוררת, מיץ תפוזים, אבקת אפייה ודבש.
  • מועכים בננה בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת  
  • מוסיפים אגוזים ותמרים, מערבבים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק.
  • אופים בחום של 160 מעלות, במשך 40-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא שחומה.

חג שמח ובתיאבון!

המתכון באדיבות אורנה גולדשמיט, נטורטפתית מכבי טבעי.