
לכבוד ט"ו בשבט,
עוגת בריאות טעימה וקלה להכנה
עוגת הבריאות שלנו נטולת גלוטן ועשירה ביתרונות תזונתיים: היא מכילה קמח שקדים ואגוזי מלך שמהווים מקור מצוין לוויטמין - E נוגד חמצון רב עוצמה; היא מכילה תמרים שמספקים לגוף, בין השאר, שפע של ברזל וסידן שכה חשובים לבריאותנו, והיא מכילה גם בננה, שעשירה באשלגן ובמגנזיום – שני מינרלים חשובים שתורמים לאיזון לחץ דם ולתפקוד תקין של השרירים.
המצרכים:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 3 ביצים
- מעט קליפת תפוז מגורדת
- חצי כוס מיץ תפוזים
- שקית אבקת אפייה
- רבע כוס דבש
- בננה
- שליש כוס אגוזי מלך קצוצים
- 5 תמרים (רצוי מזן מג'הול) חתוכים לחתיכות קטנות
הצעה לגיוון: אפשר להוסיף לתערובת גם קוקוס טחון וצימוקים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את המצרכים הבאים: קמחשקדים, ביצים, קליפת תפוז מגוררת, מיץ תפוזים, אבקת אפייה ודבש.
- מועכים בננה בעזרת מזלג ומוסיפים לתערובת
- מוסיפים אגוזים ותמרים, מערבבים ומעבירים לתבנית אינגליש קייק.
- אופים בחום של 160 מעלות, במשך 40-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא שחומה.
חג שמח ובתיאבון!
המתכון באדיבות אורנה גולדשמיט, נטורטפתית מכבי טבעי.