תוכן ראשי

כל הסיבות לאכול שוקולד מריר לפי הרפואה המשלימה

כל הסיבות לאכול שוקולד מריר לפי הרפואה המשלימה 

מאת יעל רוגל פוקס,

ראש תחום נטורופתיה במכבי טבעי

קקאו טבעי הוא ללא ספק אחד המזונות המדהימים ביותר שיש לטבע שלנו להציע! פולי קקאו נחשבים לסופר פוד, הודות לריכוז הגבוה של המינרלים שבו כמו ברזל, אבץ, נחושת, מנגן, כרומיום, מגנזיום, ויטמין C וחומרים נוספים המועילים לגוף. ריכזנו לכם את כל הסיבות שיגרמו לכם לאכול יותר שוקולד (מריר ובאחוזי הקקאו הנכונים אבל עדיין) וגם מתכון מושלם לפאדג' שוקולד טחינה מ-4 מרכיבים בלבד.

 

 

מה אתם יודעים על קקאו?

• שומר עלינו צעירים - הקקאו הוא אחד המקורות העשירים בטבע לנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) - אחת מדרכי הגוף להילחם ברדיקלים החופשיים (מולקולות קטנות שנוצרות בתהליך חילוף החומרים, אשר ייצור מוגבר שלהן עלול ליצור נזק לתאים ומרכיביהם, כולל תאי DNA ועלול לאיץ תהליכי הזדקנות והיחלשות של המערכת הפיזית והחיסונית).
• תומך בפעילות הלב - מסייע לזרימת הדם, בעיכוב תהליך חמצון ה-LDL (הכולסטרול הרע) על ידי רדיקלים חופשיים, ומונע את היצמדות טסיות הדם ויצירת קרישי דם.
• תחליף נהדר לקפה - מחזק ומטפל בבעיות של עייפות ותשישות, ממריץ טבעי ללא קפאין, מסייע לחשיבה צלולה, בהירות, חיוניות, ולכן בקלות יכול להחליף את הקפה.
• משפר את העיכול, תפקוד הכליות והמעי.
• מקור מצוין למגנזיום - תומך בלב, מקל על כאבי מחזור, מרפה כאבי שרירים, עוזר בבנייה של עצמות חזקות, משפר זרימת דם ואספקת חמצן ומעביר נוטריאנטים (רכיבי תזונה) לכל מערכות הגוף.
• תורם לתחושת שובע, ולכן נמצא ברוב האבקות והחטיפים המיועדים להרזיה.
• גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים – הקקאו מעלה את רמות הסרטונין, הדופמין והפנילטלמין במוח - שני כימיקלים נוגדי דיכאון וסטרס הנותנים תחושת שמחה.

 

איך מומלץ לצרוך שוקולד וכמה ביום?

לפחות 85% קקאו ואם קשה לכם עם הטעם המריר אז לפחות 70% (הבעיה בשוקולד הוא בשאר החומרים שהוא מכיל מלבד קקאו כמו סוכר ומוצקי חלב, המונעים את הפעילות נוגדת החימצון). אם מכינים שוקולד ביתי, שהיא הצורה הטובה ביותר לצרוך שוקולד אז עדיף עם אבקה של 100% קקאו. אפשר להמתיק עם תמרים, להוסיף לשייק, לחטיפי אנרגיה, לגרנולה ועוד.
רצוי לא יותר מ-2-3 קוביות שוקולד ליום.


מתכון לפאדג' טחינה שוקולד מושלם מ-4 מרכיבים!

צריך:
• ½ -3/4 כוס טחינה גולמית
• 200 גרם שוקולד מריר 70%
• ¼ כוס אבקת קקאו
• קמצוץ מלח


עושים:
• ממיסים שוקולד מריר
• מוסיפים טחינה, אבקת קקאו וקורט מלח
• מערבבים למרקם חלק
• מכניסים למקפיא ל-24 שעות או עד שמתקשה מעט
• לאחר ההקפאה פורסים לצורת מעוינים ומפזרים מעט אבקת קקאו לקישוט
• יאמי!