תוכן ראשי

מתכון קציצות כרישה טבעוניות | מכבי טבעי

מתכון קציצות כרישה טבעוניות

המצרכים (לכ-20 קציצות):

2-3 כרישות גדולות ויפות

בצל גדול

4 כפות גדושות קמח חומוס / קמח עדשים כתומות

שליש כוס שומשום

2-3 כפות גדושות של פירורי לחם

2-3 גבעולי בצל ירוק

מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם

 
אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הכרישה וקוצצים - אפשר להשתמש כמובן גם בחלק הירוק (ולא הלבן בלבד) – כל עוד הוא יפה ורענן.

את הכרישה הקצוצה שמים בסיר נון סטיק ומכסים במים עד גובה הכרישה (ללא תיבול וללא שמן – מים בלבד), מבשלים באש בינונית כשעה, עד לאידוי של כל הנוזלים.

במחבת מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד להשחמה.

בקערה מערבבים את הבצל המטוגן, עיסת הכרישה המרוככת והמבושלת, קמח חומוס / עדשים, שומשום, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור גרוס, גבעולי בצל ירוק קצוץ.

יוצרים קציצות קטנות ועגולות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מומלץ למרוח כל קציצה במעט שמן זית מעל, לפני האפייה.

אופים בתנור 20-25 דקות בחום בינוני.

 

בתיאבון!