תוכן ראשי

מתכון לעג'ה - חביתת ירק מזינה וטעימה

מתכון לעג'ה - חביתת ירק מזינה וטעימה

הוויכוח אם קוראים לחביתת ירק עג'ה, או עיג'ה ומה הוא מקור השם, ארוך וישן. למעשה ככל הנראה מדובר בגרסאות של המילה הערבית عجة שהיא בעצמה, לפי מה שידוע, תרגום למילה הצרפתית אומלט... כך או כך, ביצים הן מקור מצויין לחלבון זמין וצמחי תבלין הם תמיד חגיגה לחיך כך שאין לכם באמת סיבה לומר לכל הטוב הזה "לא"...

כמות למנה:
1-2 ביצים
חופן פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, בצל רגיל, מעט עלי תרד או מנגולד, ניתן להוסיף מעט שום.

אופן ההכנה:
טורפים בקערה עם מעט מלח, פלפל שחור לפי הטעם. אפשר להוסיף גם קצת כמון, שבנוסף לטעמו הייחודי הוא גם משמש כנוגד דלקת.
קוצצים את צמחי התבלין
במחבת מחממים כף שמן זית
מטגנים מעט את הבצל, הבצל הירוק ובהמשך את כל הירק והשום
משטיחים ומעל שופכים את הביצה
מכסים במכסה, מנמיכים את האש, לאחר 5-10 דקות הופכים את החביתה לבישול מהצד השני 
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 2-3 דקות

מי שאוהב, יכול להוסיף גם פטה עזים לבלילת הביצים ואז אפשר לקרוא לזה "עג'ה בג'בן".

בתיאבון :)